Палачинки с коприва

През пролетта много обичам да готвя със свежи зелени продукти и търся начини да ги включвам във всяко ястие - от закуската до десерта :) 

Днес използвам коприва и след като направих крем супа с коприва за обяд, дойде време да приготвя и палачинки за следобедна закуска на Алекс. Ако и вие обичате палачинки, вземете си свежа коприва от пазара (най-добре връхчета) и пробвайте тази рецепта за закуска следващия уикенд. 



Необходими продукти:
2 яйца
30 мл зехтин
200 мл кисело мляко
50 мл вода
1 шепа коприва
100 г брашно
1 щипка сол
масло за намазване на готовите палачинки

Смесвам киселото мляко и водата и ги разбивам на айрян. 
В блендер смилам копривата, която съм попарила и почистила предварително, зехтина и айряна.
В купа разбивам яйцата и добавям течната смес.
Добавям брашното и щипка сол и разбърквам хубаво.
Пека палачинките в тиган с незалепващо дъно. Всяка готова палачинка намазвам с малко масло, за да стане по-сочна, мека и ароматна.


Коментари

Популярни публикации