Шоколадов фъдж

Има толкова много десерти, които изглеждат сложни за направа, но всъщност са прости като детска игра. Един от тях е шоколадовият фъдж. Наскоро си поръчах за десерт в един ресторант и докато му се наслаждавах, си мислех, че трябва и аз да пробвам да направя у дома. Силно казано пробвам, защото се оказа толкова лесно да се направи, че няма начин да не ви се получи. Не ви трябва печка, не се налага месене или точене, необходими са ви само 5 съставки и 1 хладилник.


Преди да споделя рецептата, ще предупредя, че тя не е никак лека и здравословна, но я приготвям за Коледа, когато по правило прекаляваме с всичко и си позволяваме да се поглезим. След време може да пробвам и някоя по-лека версия с диетични съставки.

Необходими продукти:
200 мл кондензирано мляко
200 г натурален шоколад
1 ч.ч. натрошени бисквити (аз използвах моите домашни джинджифилови сладки)
1/2 ч.ч. натрошени орехи
1/2 ч.ч. червени и зелени желирани бонбони (аз използвах класическите мечета на Харибо)


Покриваме малка правоъгълна тавичка с хартия за печене.

В купа смесваме бисквитите, орехите и бонбоните.

В касеролка на горещ котлон разтопяваме шоколада заедно с млякото. Когато получим хубава хомогенна шоколадова смес, я изливаме в купата и разбъркваме всичко добре.

Изливаме сместа в тавичката, заглаждаме хубаво със сладкарска шпатула и поставяме в хладилника за 4-5 часа или най-добре за цяла нощ.

Когато се втвърди хубаво, нарязваме десерта на парченца. 



Коментари

Популярни публикации