Бисквитена торта с шоколад и ягоди

Всяка домакиня трябва да разполага с няколко супер лесни рецепти за десерти, които да не изискват излишно печене. Тази рецепта е точно такава. Продуктите за нея можете да складирате в шкафа и да извадите в точния момент, когато някой близък ви навести или когато искате да почерпите приятели, но не разполагате с много време за готвене.

Може да използвате замразени ягоди или други дребни плодове като малини, къпини или боровинки. Рецептата е и една идея по-здравословна, защото няма да добавяме захар, а ще разчитаме на тази в бисквитите и шоколада. Ако пък се изкушавате да добавите захар, ви препоръчвам да използвате мед.



Необходими продукти:
200 г обикновени бисквити (аз използвам "Закуска")
270 г натурален шоколад
80 г масло
2 ч.ч. ягоди

Покриваме правоъгълна тавичка с хартия за печене.

Натрошаваме бисквитите в купа и добавяме разполовените ягоди. Разбъркваме ги и ги оставяме настрана.

Натрошаваме шоколада и нарязваме на ситно маслото. Разтопяваме ги на водна баня и ги изливаме при бисквитите и ягодите. Разбъркваме хубаво съставките, изливаме ги в тавата, заглаждаме и прибираме в хладилника за 2-3 часа.

Нарязваме тортата на квадратчета и сервираме веднага.



Коментари

Популярни публикации