Невинно пъпешово изкушение

Отдавна не съм приготвяла десерти, защото през лятото не ми се яде толкова сладко, пък и нали трябва да пазим стройните си фигури за плажа ;) Но от известно време си мечтая за един десерт с пъпеш, който в мислите ми премина през няколко вариации на рецептата, а днес най-накрая я осъществих. Нарекох го невинно изкушение, защото и да прекалите с него, това няма да се отрази на кантара ви в посока нагоре, нагоре ще лети само доброто ви настроение. 

Медените овесени ядки, които ще приготвим за основата, можете да използвате за закуски с кисело мляко или плодови смутита, затова смело пригответе повече и им се наслаждавайте често. Ако нямате гхи, можете да използвате кокосово масло, олио от гроздови семки или краве масло в краен случай. 


Необходими продукти:
2 ч.ч. овесени ядки
2 с.л. гхи 
2 с.л. мед

400 г извара
400 г пъпеш
3 с.л. мед

Смесваме овесените ядки с маслото и ги печем на 200 градуса за 20-тина минутки. Изваждаме ги и ги разбъркваме с меда. Оставяме ги да изстинат, като ги разбъркваме от време на време, за да не се слепят.

С пасатор смесваме изварата, пъпеша и меда. Трябва да получим хубава кремообразна смес.

В десертни чашки редим основа от овесени ядки, няколко лъжички крем, отново ядки, крем и завършваме с ядки. Изстудяваме в хладилник преди да поднесем. 

Да ви е сладко и усмихнато! :)  


Коментари

Популярни публикации