Свински пържолки с печени червени чушки и сирене

С тези апетитни пържолки отпразнувахме националния празник. Идеята за тях ми дойде от една рецепта в уебстраницата на Бон Апети, но си позволих да направя няколко дребни промени, защото исках да претворя цветовете на националното знаме в ястието. Това стана с три съставки, които според мен са едни от символите на българската кухня: бяло саламурено сирене, магданоз и печен червен пипер. А свинското си е ясно - има ли празнична трапеза, на която българинът да не сяда със свинско месце. Ето как и вие можете да приготвите тези много лесни и вкусни свински пържолки.



Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
100 г бяло овче сирене
1 връзка магданоз
6 печени червени чушки
1-2 скилидки чесън
1 ч.л. сушен риган
3 с.л. зехтин
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус

Почистваме филето от ципите и го нарязваме на 8 пържолки. Начукваме ги и ги подправяме със сол и черен пипер.

Загряваме олиото на тиган и изпичаме всяка пържолка за кратко от двете страни, докато покафенее. Така ще запечатаме соковете в месото.

Накълцваме на ситно червените чушки и магданоза. Натрошаваме сиренето и намачкваме чесъна с преса. Смесваме съставките в купа и добавяме ригана и зехтина. Разбъркваме всичко хубаво.

Подреждаме пържолките в тавичка и разпределяме сместа върху тях. Печем ги за 10-тина минутки в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Коментари

Популярни публикации