Индийски пилаф с кашу и шафран

След като ви предложих рецепта за пилаф с булгур, днес ще ви представя една също толкова лесна и вкусна рецепта от индийската кухня за пилаф с ориз, кашу и шафран. Това ястие е чудесно както за гарнитура към месно ястие, така и като основно ястие, ако постите или ако сте вегетарианци.



Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз Басмати
1/2 ч.ч. сурово кашу
1/2/ ч.ч. нарязани на ситно сушени кайсии
1/2 глава червен лук
2 стръка пресен лук
1 пръчка канела
2-3 шушулки кардамон 
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. куркума
1 щипка шафран
2 дафинова листа
сол на вкус
2 с.л. олио или гхи (пречистено масло)

Кипваме 3 ч.ч. вода и разтваряме в нея шафрана.

Загряваме маслото и запичаме за кратко кашуто, докато покафенее.

Добавяме канелата, кардамона и кимиона.

Идва ред на нарязания на ситно червен лук. Бъркаме съставките, докато се смесят и запържат хубаво за 1-2 минутки и добавяме измития и отцеден ориз, куркумата, дафиновия лист и кайсиите.

Изливаме водата и намаляваме котлона. Оставяме да се задуши за 10-тина минутки.

Накрая овкусяваме със сол и поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.

Преди да поднесем отстраняваме канелената пръчка, дафиновите листа и кардамоновите шушулки.

 


Коментари

Популярни публикации