Тиквен чийзкейк

Това е един от най-леките чийзкейкове, който сте опитвали някога. Кремът е повече от божествен - без захар, изключително въздушен и щадящ стомаха, тъй като дори и след 2 парчета няма да чувствате тежест. Нека сметаната не ви плаши, тя само допринася за ефирността на десерта.



Необходими продукти:
1 пакет чаени бисквити или 220 г (аз използвам бисквити Роден край с масло)
60 г масло

2 ч.ч. печена тиква
3 х 125 г пакетчета крема сирене
200 мл сметана от краве мляко
1/2 ч.ч. мед

за декорация по желание и на вкус накълцани сурови бадеми, сушени боровинки и нарязани на ситно сушени кайсии

Натрошаваме бисквитите в хаванче или кухненски робот. Смесваме ги с разтопеното масло, докато получим маслени трохи, които разпределяме по дъното на средна тавичка с падащо дъно. Притискаме хубаво с ръка блата и оставяме тавата за поне 1 час в хладилника, за да се стегне.

Намачкваме печената тиква и я смесваме с меда и крема сиренето. За целта използваме миксер на висока степен, за да получим хубава пухкава хомогенна смес.

В отделна купа разбиваме сметаната, докато стане лека и пухкава. Добавяме я към тиквения крем и ги смесваме внимателно със сладкарска шпатула, без да прекаляваме. Целта е да получим много лек и пухкав крем. Накрая изливаме крема върху бисквитения блат и го разпределяме равномерно. Връщаме тавата в хладилника за няколко часа.

Преди поднасяне украсяваме с бадемите и сушените плодове.


Коментари

Популярни публикации