Бананови мъфини с бял шоколад и бадеми

Банановите мъфини са чудесна алтернатива на калоричните кексчета, които съдържат прекалено много захар. Добавяйки добре узрели банани, постигаме желаната сладост, сочност и чудесен аромат. А върху тези мъфини ще добавим и фина глазура от бял шоколад, която ще ги направи много специални и чудесни за споделяне с любими хора.



Необходими продукти:
2 яйца
1/3 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. меко масло
2 зрели банана
1 и 1/2 ч.ч. брашно от лимец
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
180 г бял шоколад
2 с.л. сметана
3 ч.л. натрошени сурови бадеми

Загряваме фурната на 180 градуса.
Покриваме тавичка за мъфини с хартиени кошнички.

С миксер смесваме яйцата и захарта. Добавяме маслото и намачканите банани и смесваме отново.

В отделна купа смесваме брашното, солта и бакпулвера и ги добавяме към течните съставки. Бъркаме, докато получим хомогенна смес.

Накълцваме половината шоколад и го добавяме към сместа, като разбъркваме леко с шпатула.
Изливаме по 2 с.л. от сместа във формичките и печем за 20-тина минутки.

Изваждаме изпечените мъфини върху решетка и ги оставяме да изстинат хубаво.
Разтопяваме на водна баня останалия шоколад и сметаната. Изливаме глазурата върху мъфините и поръсваме с бадемите.

Коментари

Популярни публикации