Бърза крем супа от кореноплодни за заети майки

Когато се грижиш за малко бебе, готвенето се превръща в сложна операция, разделена на съставните си стъпки, извършвани в кратките му моменти на сън или спокойна игра. За да улесня тази домакинска задачка, а и за да прекарвам повече време с мъника, започнах да експериментирам с различни рецепти за бързи манджи. Признавам си, че повечето от тях си измислям сама, но резултатът в мнозинството от случаите е отличен.

Предлагам ви рецепта за една супер бърза крем супа. Ще нарежем продуктите, ще ги цопнем в горещата вода и ще забравим за тях, докато си играем с малкото съкровище. Накрая малко сметана и домашно приготвени крутони ще накарат супата да изглежда като изтънчен домашен специалитет. Ако пък постите или се грижите стриктно за стройната си снага, пропуснете сметаната. При всички положения супата ще стане ароматна, богата на вкусове и ценни хранителни вещества и ще ви спести много време.



Необходими продукти:
1 голям картоф
4 средни моркова
1 пащърнак
2 глави лук шалот
2 скилидки чесън
3 стръка прясна мащерка
2 стръка пресен розмарин
1 ч.ч. сметана
сол и черен пипер на вкус

Необходими продукти за крутоните:
4 филии стар хляб
2 с.л. зехтин
лют червен пипер, сушена мащерка, сушен розмарин и черен пипер на вкус


Поставяме тенджера с вода на котлона.
Обелваме зеленчуците и ги нарязваме на сравнително еднакви по големина парчета. Поставяме ги във водата. Добавяме накълцания чесън, солта и пресните подправки.

Когато водата заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри, докато всички зеленчуци се сварят.
Пасираме супата, добавяме черен пипер и изливаме сметаната на тънка струйка, докато бъркаме.

За да приготвим домашните крутони, нарязваме на парченца филийките стар хляб, поставяме ги в тавичка, поливаме със зехтина и поръсваме с подправките. Разбъркваме хубаво и печем на 180 градуса за 10-тина минутки.

Коментари

Популярни публикации