Бананови мъфини с овесени ядки

Мъфините са от онези лакомства, които ни носят щастие с всяка своя трошица. Носят ни и допълнителни килограми, ще кажете вие, но този вариант е по-здравословен и нискокалоричен. Зрелите банани ги правят сочни и добавят сладост, с което спестяваме няколко грама захар. Овесените ядки и брашното от лимец ги правят отличен вариант за закуска, която да ни държи сити и енергични по-дълго време. А канелата - ех, канелата просто ни напомня, че домашно приготвените неща са в пъти по-хубави от всичко, което можем да си купим от магазина.



Необходими продукти:
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. брашно от лимец
1/3 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. разтопено масло
2 яйца
3 добре узрели банана
1 ч.л. канела
1 пакетче бакпулвер 
1 с.л. лимонов сок
1 щипка сол 

Загряваме фурната на 180 градуса.
Разбиваме яйцата, захарта и маслото.
Намачкваме бананите и ги добавяме към сместа заедно с лимоновия сок.
В отделна купа смесваме брашното, овесените ядки, бакпулвера, канелата и солта. Добавяме сухите съставки към мокрите и разбиваме до еднородна смес.
Изсипваме по 2 с.л. от сместа във формички за мъфини и печем за 20-тина минути.



Коментари

Популярни публикации