Тиквени мини пайчета или десерт за здраве

Есента се свързва с много приятни и нетолкова приятни неща, едни от които са настинките. Чуем ли за грип, започваме ударно да консумираме чесън, мед, джинджифил. лимони, ехинацея, ракийка и какво ли още не. Храната има решаваща роля за поддържането на силна имунна система. От една страна прекалената консумация на захар води до понижаване на имунитета. От друга страна една есенна трапеза не изглежда толкова добре без десерт. Затова реших да изпробвам една рецепта за много сладки тиквени мини пайчета. Без захар, без излишни калории и без да прекарваме много време в кухнята, докато ги приготвяме. Същевременно се грижим за фигурата си и помагаме на имунната система, за което допринасят орехите, меда и пчелния прашец.



Необходими продукти:
1 ч.ч. орехи
1 ч.ч. обезкостени фурми
1 ч.ч. сварена и пюрирана тиква
1 с.л. мед
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
зрънца нар и пчелен прашец за декорация 

Смесваме фурмите, орехите, канелата и индийското орехче и ги смиламе с кухненски робот.
С получената смес покриваме дъното на формички за мини пайчета с падащо дъно. Ако нямате такива, може да ползвате формички за мъфини с хартиени кошнички.
Поставяме формичките в хладилника за 30-тина минутки, за да се стегне блатът.
Смесваме пюрето от тиква с меда, щипка канела и щипка индийско орехче.
Изваждаме формичките от хладилника и покриваме блата с по 3 с.л. от тиквения крем. Връщаме пайчетата в хладилника, за да се стегне и кремът.
Преди поднасяне поръсваме със зрънца нар и пчелен прашец.




Коментари

Популярни публикации