Шарен сладкиш

Ето рецепта за един лесен и бърз сладкиш, който същевременно радва окото със своите цветове и гали небцето с леката си консистенция. Но стига с приказките, защото най-добрият начин да разберете за какво ви говоря е да го приготвите и опитате у дома.



Необходими продукти:
7 яйца
10 с.л. олио
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер
4 с.л. какао
3-4 капки ванилова есенция
масло за намасляване на стандартна кръгла тава за печене

Ще приготвим 3 разноцветни смеси - жълта, кафява и бяла. Като начало разделяме жълтъците от белтъците на 4 от яйцата.

Разбиваме с миксер 3 цели яйца с 4 жълтъка и 1 ч.ч. захар. Добавяме 8 с.л. олио, 1 ч.ч. брашно, ванилията и бакпулвера. Това е основата за жълтата смес.
Разделяме сместа на 2 равни части. В едната добавяме 2 с.л. какао и разбъркваме. Това е кафявата смес.

Разбиваме 4 белтъка с 1/2 ч.ч. захар, 2 с.л. олио и 1/2 ч.ч. брашно. Ето я и бялата смес.

Намасляваме стандартна кръгла тава с дупка по средата и я поръсваме с малко брашно. Изсипваме какаовата смес, а върху нея - бялата.
Поръсваме с помощта на цедка 2 с.л. какао и изсипваме отгоре жълтата смес.

Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 30 минутки или докато клечка забита в сладкиша излезе суха.




Коментари

Популярни публикации