Орео чийзкейк
Рядко си купувам готови биксвити от магазина, но когато попаднах в Интернет на няколко идеи за десерти с биксвитки Орео, които определено много харесвам, реших, че няма начин да не направя и аз нещо подобно. Това е моето предложение за Орео чийзкейк.
Изсипваме бисквитите от първите 2 пакета и половината от третия в блендер или кухненски робот и ги натрошаваме на средна степен, докато получим трохи.
Изсипваме ги в купа и добавяме маслото. Смесваме го хубаво с ръце, така че да попие в трохите. Това може да се направи и в робота, но топлината на ръцете помага на маслото да попие по-хубаво в трохите, така че да оформим хубава еднородна смес за основата на чийзкейка.
Преместваме тестото в тава с падащо дъно и го разпределяме с длани, така че да покрие равномерно дъното. Оставяме тавата в хладилник за минимум 60 минути, докато блатът се стегне.
С миксер разбиваме крема сиренето, сметаната и сладкото, докато получим пухкава кремообразна смес.
Изсипваме сместа върху блата и с помощта на сладкарска шпатула я разпределяме равномерно.
С нож разполовяваме 6 бисквитки Орео и ги подреждаме в краищата на чийзкейка. Останалите бисквитки натрошаваме и поръсваме върху крема.
Прибираме десерта в хладилника за минимум 4-5 часа преди да поднесем.
Необходими продукти:
3 големи пакетчета бисквити Орео
80 г масло на стайна температура
500 г крема сирене
250 г сметана
100 г плодово сладко по избор (аз използвах домашно сладко от смокини)
Изсипваме бисквитите от първите 2 пакета и половината от третия в блендер или кухненски робот и ги натрошаваме на средна степен, докато получим трохи.
Изсипваме ги в купа и добавяме маслото. Смесваме го хубаво с ръце, така че да попие в трохите. Това може да се направи и в робота, но топлината на ръцете помага на маслото да попие по-хубаво в трохите, така че да оформим хубава еднородна смес за основата на чийзкейка.
Преместваме тестото в тава с падащо дъно и го разпределяме с длани, така че да покрие равномерно дъното. Оставяме тавата в хладилник за минимум 60 минути, докато блатът се стегне.
С миксер разбиваме крема сиренето, сметаната и сладкото, докато получим пухкава кремообразна смес.
Изсипваме сместа върху блата и с помощта на сладкарска шпатула я разпределяме равномерно.
С нож разполовяваме 6 бисквитки Орео и ги подреждаме в краищата на чийзкейка. Останалите бисквитки натрошаваме и поръсваме върху крема.
Прибираме десерта в хладилника за минимум 4-5 часа преди да поднесем.
Коментари
Публикуване на коментар