Тортиля със сьомга и копър

Тортилята (омлет с картофи и лук) е едно от любимите ми испански ястия, защото се приготвя изключително лесно и търпи всякакви вариации. Освен това е чудесен вариант за бърза делнична вечеря.
Тъй като комбинацията между сьомга и пресен копър е много добра, именно те са главните герои в днешната рецепта за тортиля.


Необходими продукти:
1 едра глава лук
4 филета пушена сьомга
4-5 пресни картофа
5 яйца
250 мл сметана
4-5 стръка пресен копър
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин

Обелваме и нарязваме картофите на колелца. Сваряваме ги до полуготовност в подсолена вода. Отцеждаме водата и оставяме картофите да изстинат.

Нарязваме лука на тънки парчета и ги запържваме в зехтина. Когато лукът омекне, го отстраняваме от котлона.

Разбиваме яйцата със сметаната. Добавяме накълцания копър, солта и черния пипер.

Нарязваме филетата сьомга на парчета.

Намазняваме тавичка и покриваме дъното с част от картофите. Поръсваме с част от лука, подреждаме няколко парчета сьомга и изливаме част от яйчената смес.
Повтаряме процедурата с останалите съставки, като трябва да завършим с яйчена смес, която трябва да покрие хубаво всички съставки.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути или докато яйчената смес се изпече хубаво.



Коментари

Популярни публикации