Ресторант Багри - палитра от сезонни, пресни и екологично чисти продукти

Все повече стават местата в София, които залагат на истинската, прясна и екологично чиста храна в своите менюта. Такова местенце е ресторант Багри, който се намира на улица Добруджа 10.
Но Багри е нещо много повече от обикновен ресторант. Той е израз на философията на създателите му да предоставят натурална, жива и истинска храна на своите клиенти. А това става чрез сериозен подбор на продуктите, които влизат в кухнята. Техният източник са родни фермери и дребни производители.


Менюто се състои от сезонни, годишни и дневни кулинарни изкушения. Сезонното се сменя според това кои са най-вкусните и свежи продукти за сезона, а годишното включва всички съставки, които са налични и добри през цялата година. Ястията варират от традиционни и малко позабравени български манджи през изкусителни предложения от световната кухня. Самите им имена са способни да възбудят апетита на всеки - самун от просо с гъбен сос и мащерка, багреник с родопски фасул, баница със спанак и лимец, хайдушки калпак (български пай със свинско), поширана есетра с пресни картофки и сос от парени чушки, хумус със занаятчийски хляб. А това разбира се са само малка част от техните дневни и сезонни предложения.

Палитра от хумуси за двама, поднесени със занаятчийски хляб
"Сирене" от овче кисело мляко с български шафран, поднесено върху препечени хлебчета със сладко от левурда

Десертите също очароват със своята нестандартност и отличен вкус. Към чудесната храна се предлагат студенопресовани сокове, сиропи, локална крафт бира и домашни вина и ракии.

Кезекухен с тиквички и сладко от горски боровинки, брани в местността Беглика
Освен възможността да хапнете нещо наистина вкусно и истинско за обяд или вечеря, можете да посетите и някои от фермерските или Slow Food вечери, на които представят традиционни продукти и култури в храненето. За целта следете тяхната фейсбук страница.
Наред с добрата храна в Багри ще ви накарат да се почувствате чудесно и със своето гостоприемство и отношение към детайла. Това определено е един от ресторантите в София с най-милия и внимателен персонал. Не пестят думи и време да ти разкажат за ястията в менюто и да ти помогнат в избора, като ти препоръчват най-добрите предложения за деня, както и да ти разкажат от къде произхождат основните продукти в тях.
Определено Багри се намести в моя списък с любими ресторанти, които ще посещавам редовно.  


Коментари

Популярни публикации