Постен огретен с картофи и червено цвекло
Комбинацията от картофи, мащерка и чесън на фурна е класика, която можете да използвате като гарнитура към месо или риба. Червеното цвекло от своя страна също си партнира чудесно с чесъна, а всичко това, заедно с лук и риган се превръща в прекрасно постно ястие.
Загряваме фурната на 200 градуса.
Намазваме с 1 с.л. зехтин дъното и стените на тавичка.
В купичка смесваме зехтина, подправките и накълцания чесън.
Обелваме картофите, цвеклото и лука и ги нарязваме на тънки кръгчета.
Подреждаме един пласт картофи, цвекло и лук, като ги редуваме. Поливаме ги с 1/3 от зехтина и подреждаме отгоре още картофи, цвекло и лук.
Поливаме с половината останал зехтин и подреждаме последния пласт кореноплодни.
Накрая поливаме с останалия зехтин, покриваме с фолио за печене и печем за 30-тина минутки.
Махаме фолиото и оставяме да се доизпече за още 10-тина минутки.
Необходими продукти:
3-4 картофа
2-3 корена червено цвекло
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
4-5 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Загряваме фурната на 200 градуса.
Намазваме с 1 с.л. зехтин дъното и стените на тавичка.
В купичка смесваме зехтина, подправките и накълцания чесън.
Обелваме картофите, цвеклото и лука и ги нарязваме на тънки кръгчета.
Подреждаме един пласт картофи, цвекло и лук, като ги редуваме. Поливаме ги с 1/3 от зехтина и подреждаме отгоре още картофи, цвекло и лук.
Поливаме с половината останал зехтин и подреждаме последния пласт кореноплодни.
Накрая поливаме с останалия зехтин, покриваме с фолио за печене и печем за 30-тина минутки.
Махаме фолиото и оставяме да се доизпече за още 10-тина минутки.
Коментари
Публикуване на коментар