Хумус с мариновани сушени домати

Хумусът е отлична разядка, а ние днес ще ѝ придадем нов облик, като добавим мариновани сушени домати и пресен чесън за повече свежо пролетно настроение.



Необходими продукти:
250 г. нахут от консерва/буркан
2 с.л. сусамов тахан
5-6 сушени мариновани домата
1 лимон
1 стрък пресен чесън
6 с.л. зехтин
сол на вкус

Отцеждаме 1/3 от водата в нахута, а останалото изсипваме в блендер.
Добавяме сусамовия тахан, сушените домати, нарязания на едро чесън и лимоновия сок.
Пускаме блендера, като в момента, в който съставките се смелят, добавяме зехтина на тънка струйка без да спираме блендера.
Добавяме солта и отново блендираме.
Опитваме на вкус и при нужда, добавяме още сол или зехтин.

Хумусът може да се сервира както с препечен хляб, така и с пресни зеленчуци, нарязани на жулиени - краставица, чушки, моркови, стъбла целина, тиквички и др.




Коментари

Популярни публикации