Спаначени палачинки

След като вчера ви показах една идея за пролетна супа от лапад и див чесън, днес посрещаме пролетта със свежи зелени спаначени палачинки. Децата ще харесат много нестандартния цвят, а за вас това е чудесен начин да ги накарате да ядат повече спанак.



Необходими продукти:
300 г спанак
400 г брашно
400 мл прясно мляко
4 яйца
2 с.л. зехтин
1 щипка сол
1 щипка захар
масло

Загряваме вода в тенджерка на котлона. Когато заври, добавяме измития спанак. Оставяме да поври за 1-2 минутки, след което отцеждаме горещата вода и го поливаме със студена вода, за да запази свежия си зелен цвят. Оставяме го да се отцеди хубаво.

Поставяме спанака заедно с млякото, яйцата и олиото в блендер и смиламе всичко хубаво. Ако нямате блендер, използвайте пасатор, за да смелите спанака, а с миксер смесете останалите съставки.
Добавяме брашното, солта и захарта и бъркаме, докато получим хубава гъста смес за палачинки.

Загряваме на котлона тиган с незалепващо покритие. Изсипваме по 1 черпак от сместа и печем за 1-2 минутки от всяка страна. Прехвърляме готовите палачинки в чиния и ги намазваме с малко масло, за да станат меки и ароматни.

Сервирайте с любимите си съставки за палачинки - сиренце, лютеница, краставици, доматки, горчица, маслинки и всичко останало, което ви дойде на ум.




  

Коментари

Популярни публикации