Бърз и здравословен клуб сандвич

Клуб сандвичът е лесен и удобен начин да закусим вкусно и бързо у дома или навън. Този вид закуска произхожда от САЩ, като според най-популярната теория за неговото изобретяване той датира от 1894 г., когато е бил измислен в Клуб Саратога в Ню Йорк.

В началото клуб сандвичът представлявал кула от бял хляб, домат, месо и марула. В днешно време можете да го намерите в много заведения, а в състава му най-често попадат пилешко или пуешко месо, бекон, майонеза, домат, марула и сирене. Специфичното на клуб сандвича е, че се използват 3 филии препечен хляб, като между тях се подреждат останалите съставки.

В крайна сметка, както и при много други ястия, и при този вид закуска можете да експериментирате и да добавяте или заменяте съставките според своя вкус. Аз днес ще ви предложа една по-здравословна идея за приготвянето на клуб сандвич, който ще се състои от 4 етажа от хрупкав пълнозърнест хляб, вкусни, питателни и полезни съставки.



Необходими продукти:
4 филии пълнозърнест хляб
1/2 авокадо
1 яйце
4-5 чери домати
2 тънки плочки бяло саламурено сирене
сол и черен пипер 
1/2 с.л. зехтин

Разбиваме яйцето в купичка. Добавяме зехтина, солта и черния пипер и разбъркваме.
Изпичаме го под формата на омлет в предварително загрят сух тиган. Трябват му около 1-2 минутки от всяка страна. Изваждаме омлета и го слагаме в чинийка.
Нарязваме авокадото и чери доматките на тънко.
Нарязваме и омлета на 4 парчета.
Препичаме филийките. Разрязваме ги на две половинки по диагонал.
Започваме сглобяването на сандвича в следния ред - хляб, омлет, авокадо, хляб, доматки, сирене, хляб, омлет, авокадо и завършваме с хляб.


Можем да си хапваме сандвича на масата или пред телевизора, на терасата или в двора, или където ни е най-приятно и вкусно. 


Коментари

Популярни публикации