Гъби и червена леща с киноа
Представям ви още една вкусна, бърза и супер лесна за приготвяне манджичка. Освен всичко това тя е богата на протеини, желязо, аминокиселини, фолиева киселина, калций и магнезий (благодарение на червената леща и киноата). Кафявите печурки и чубрицата ѝ придават неустоим аромат, който събужда веднага апетита.
Нарязваме лука и морковите и ги запържваме в загрятия зехтин.
Когато лукът стане прозрачен, добавяме нарязаните гъби и задушаваме за 2-3 минутки.
Добавяме нарязания на ситно чесън, чубрицата и останалите подправки на вкус.
След 1-2 минутки добавяме изплакнатата и отцедена леща и 2 ч.ч. гореща вода. Разбъркваме и оставяме да се готви за 5-6 минутки на умерен огън.
Добавяме киноата, разбъркваме хубаво и оставяме манджичката да се досготви за още 5-6 минутки.
Поднасяме с нарязан на тънки ленти пресен чесън.
Необходими продукти:
500 г кафяви печурки
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 моркова
1 ч.ч. червена леща
5 с.л. киноа
1 ч.л. чубрица
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Нарязваме лука и морковите и ги запържваме в загрятия зехтин.
Когато лукът стане прозрачен, добавяме нарязаните гъби и задушаваме за 2-3 минутки.
Добавяме нарязания на ситно чесън, чубрицата и останалите подправки на вкус.
След 1-2 минутки добавяме изплакнатата и отцедена леща и 2 ч.ч. гореща вода. Разбъркваме и оставяме да се готви за 5-6 минутки на умерен огън.
Добавяме киноата, разбъркваме хубаво и оставяме манджичката да се досготви за още 5-6 минутки.
Поднасяме с нарязан на тънки ленти пресен чесън.
Коментари
Публикуване на коментар