Картофени кюфтенца с пармезан

Ако и вие обичате картофени кюфтенца като мен, пробвайте тази рецепта, в която вместо стандартното бяло саламурено сиренце ще добавим прясно настърган пармезан.


Необходими продукти:
4 едри картофа
1 глава лук
6 с.л. прясно настърган пармезан
1 яйце
2 с.л. прясно мляко 
1 ч.л. чубрица
1 щипка индийско орехче
1 щипка прясно смлян черен пипер
брашно за овалване 
олио за пържене

Сваряваме картофите и ги обелваме, докато са още топли.
Намачкваме ги и добавяме подправките, накълцания на ситно лук и настъргания пармезан.
Разбиваме яйцето, смесваме го с прясното мляко и ги добавяме към картофите.
Разбъркваме хубаво сместа. Оформяме 10 кюфтенца, овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещено олио за 1-2 минутки от всяка страна или докато добият приятен кафеникав загар.

Сервираме със зелена салата с краставици и няколко лъжици кисело мляко. Аз лично предпочитам краве кисело мляко 3,6% на Димитър Маджаров, което е много подходящо за заливки на ястия.




Коментари

Популярни публикации