Паста с домати и кисели краставички

Зимата е времето, когато обикновено изпразваме мазето и шкафовете от всички буркани, с които сме се запасили през есента. Тази рецепта е чудесна, не само, защото се приготвя много бързо и лесно, но и защото е икономична. Да не говорим, че е изключително вкусна.



Необходими продукти:
4 ч.ч. паста (фузилите са подходящи, тъй като сосът полепва хубаво по тях)
1 глава лук
400 г домати от буркан
2 кисели краставички
1 с.л. зехтин
1 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
сол и черен пипер на вкус
прясно настърган пармезан за поръсване

Сваряваме пастата до полуготовност.
В сгорещения в тиган зехтин задушаваме лука. Добавяме доматите и подправките и оставяме да къкри за 5-6 минутки.
Добавяме нарязаните на ситно краставички, отцедената паста и 2 ч.ч. от водата, в която се е варила. Оставяме пастата на слаб огън да покъкри за още 3-4 минутки.
Сервираме с обилно количество прясно настърган пармезан.




Коментари

Популярни публикации