Салата Колсло

Салата Колсло (Cole Slaw) е зелева салата, която се приготвя традиционно в страни като Германия, Швеция, Италия, Великобритания и САЩ. Съществуват различни нейни разновидности, но рецептата, която ще споделя с вас, е от френския майстор-готвач Жак Пепен.



Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
1 морков
200 г майонеза
2 с.л. ябълков оцет
2 с.л. маково семе
1 ч.л. захар
сол на вкус

Нарязваме зелето на ситно и го намачкваме със сол. Оставяме го да омекне за 2-3 часа.
Настъргваме моркова и го добавяме към зелето.
Смесваме майонезата, оцета, маковото семе, захарта и солта. Добавяме ги към зеленчуците и объркваме хубаво.
Може да я сервирате като предястие или гарнитура към месо.


Коментари

Популярни публикации