Пикантна телешка супа

Това е поредната лесна за приготвяне рецепта за делнична вечеря, която ще ви помогне да се отърсите от ежедневните грижи и ще засити телата и душите ви.



Необходими продукти:
170 г телешко месо от бут
2 картофа
1 глава лук
2 моркова
2 стръка целина
400 г червен боб от консерва 
1 с.л. паста от люти чушки
1 ч.л. сушена мащерка
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. смлян бахар
2 с.л. олио
1 шепа накълцан пресен магданоз 
сол и черен пипер на вкус

Нарязваме месото на малки парчета. Загряваме олиото в тенджера и запържваме месото за 1 минутка от всяка страна. Така ще запечатаме соковете в месото и то ще остане крехко и сочно.
Изваждаме месото от тенджерата и запържваме накълцания лук в останалата мазнина.
Добавяме нарязаните на полумесеци моркови и разбъркваме хубаво.
Нарязваме целината и я добавяме заедно с подправките и лютата паста. Ако не разполагате с люта паста, добавете лют червен пипер.
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги добавяме в тенджерата.
Сипваме 3 ч.л. гореща вода и оставяме да заври.
Добавяме месото и оставяме да къкри на умерен огън.
Когато картофите омекнат, добавяме боба заедно с течността от консервата и оставяме да ври за още 5 минутки.
Накрая добавяме накълцания магданоз и сервираме.


Коментари

Популярни публикации