Картофена крем супа с джинджифил и шафран

Хубавото на крем супичките е, че можем да им се наслаждаме дори от чашка, докато четем любимата си книга, увити с топло одеяло. Днес ще ви предложа една много засищаща и апетитна картофена крем супа, с която ще сгреем телата и душите си в тези мразовити снежни дни.



Необходими продукти:
4 едри картофа
2 едри моркова
парче пресен джинджифил с дължина 2-3 см
2 скилидки чесън
1 ч.л. къри
1/2 ч.л. куркума на прах
1/3 шафран
сушени цветчета шафран за поръсване по желание 

Обелваме картофите и морковите, нарязваме ги на приблизително еднакви по големина парчета и ги поставяме в тенджера с подсолена вода.
Добавяме обелените джинджифил и чесън.
Поставяме тенджерата на котлона и оставяме, докато се сварят съставките.
Добавяме подправките и оставяме за още 1-2 минутки да поври на слаб огън.
Пасираме до получаването на гладка кремообразна текстура.
Може да поднесем с крутони, препечени филийки или настъргано сирене, но аз реших да поръся само с малко изсушени цветчета шафран (по-евтин можете да намерите в арабските магазини).



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации