Веган тарт с тахан, стафиди и нар

Ако сте решили да постите или просто ви се хапва нещо здравословно, ще се радвам да пробвате моята веган тарта с тахан, стафиди и нар. Този десерт всъщност представлява и чудесна енергийна закуска, с която можете с лекота да се подготвите за предизвикателствата на предстоящия ден или да си набавите сила и енергия за разходка или тренировка. Зрънцата нар придават удивителна свежест и приятна киселост, която ще погъделичка вкусовите ви рецептори.



По-голяма част от продуктите, необходими за приготвянето на тарта, можете да намерите в био магазин Zoya или на рафта за био продукти в хипермаркет Хит.

Необходими продукти за блата:
3 с.л. стафиди

Необходими продукти за крема:
4 с.л. сусамов тахан
2 с.л. мед
2 с.л. стафиди
1 нар

Сипваме продуктите за блата в кухненски робот и ги разбиваме хубаво. Разпределяме получената смес по дъното на средна по големина тавичка. Притискаме хубаво, така че да се оформи стегната основа. Поставяме тавичката в хладилник за 1 час.
Смесваме продуктите за крема в блендер или кухненския робот и ги смиламе хубаво. Изливаме крема върху блата и го разпределяме равномерно. Поръсваме отгоре със зрънцата нар.
Поставяме тарта в хладилника за 3-4 часа преди да поднесем.

Коментари

Популярни публикации