Запечени на фурна наденички със сладки картофи, червено цвекло и ябълки

Не е трудно да си приготвим вкусна и полезна вечеря, в която присъстват едновременно наденички и здравословни продукти като червено цвекло, ябълки и сладки картофи. Най-добрият начин да обединим всички тези вкусове е чрез една сладко-кисела марината. Следва 1 час в горещата фурна, през който слагаме масата, отваряме бутилка червено вино и го оставяме да диша, за да освободи аромата си и да се превърне в перфектното питие за този печен разкош.


Необходими продукти:
2 наденички
2 глави червен лук
2 сладки картофа
2 дребни глави червено цвекло
2 зелени ябълки
4-5 стръка мащерка
3 с.л. зехтин
1 с.л. червен винен оцет
1 с.л. мед
сол на вкус

Обелваме червения лук, нарязваме го на четвъртинки и го слагаме в тава.
Обелваме червеното цвекло и сладките картофи. Нарязваме ги на приблизително еднакви по големина парченца и ги добавяме в тавата.
Смесваме в купичка зехтина, оцета, меда, солта и листенцата прясна мащерка. Разбъркваме хубаво и изливаме в тавичката. Разбъркваме всички съставки вътре и запичаме на 200 градуса за 25-30 минутки.
Добавяме наденичките и почистените и нарязани на парченца ябълки, разбъркваме хубаво всички съставки в тавичката и запичаме за още 30-тина минутки.



Коментари

Популярни публикации