Сладкиш с компот от дюли

Винаги е чудесно да приготвяме сладкиши с компот, защото имаме не само супер сладки и сочни плодове, но и разполагаме с готов сироп, който придава на сладкиша още по-голяма сладост и сочност. Тази рецепта може да се приготви с компот от праскови, кайсии, дюли, сини сливи или круши и винаги ще бъде великолепен избор за неделен десерт.  


Необходими продукти:
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кафява захар
2-3 капки ванилия
1 компот от дюли
80 г масло

Отцеждаме хубаво дюлите от сока. Нарязваме ги на сравнително еднакви дълги парчета. Намазваме дъното и стените на тавичка с 1/3 от маслото. Подреждаме парчетата дюли на дъното.


В суха купа разбиваме яйцата и захарта. Добавяме маслото и ванилията и отново разбиваме хубаво.
Следва брашното и 1 ч.ч. от сока на компота. Разбиваме, докато получим хубава хомогенна смес.
Изливаме сместа върху дюлите и печем за 30-тина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждаме тавичката от фурната и оставяме да изстине за 5-6 минутки. Обръщаме сладкиша върху голяма чиния и го поливаме навсякъде с 1 ч.ч. от останалия сок. Оставяме да попие хубаво течността и поднасяме с гъсто кисело мляко.



 

Коментари

Популярни публикации