Салата с фелд, краставици и запечено слънчогледово семе

Всяка седмица пробвам по една нова рецепта за салата, за да разнообразявам и обогатявам вкусовите си преживявания. Тази седмица се спрях на крехка салата фелд, която е много подходяща за лятото и се комбинира чудесно с краставици и балсамов оцет. Оригиналът на рецептата включва кедрови ядки, но аз реших да ги заместя със слънчогледово семе, което е далеч по-икономичен вариант. Ако предпочитате, използвайте именно кедрови ядки, вместо моя избор.  

Необходими продукти:
400 г салата фелд
2 корнишона
1 глава червен лук
100 г бяло саламурено сирене
4 с.л. слънчогледово семе
2-3 стръка прясна мента
4 с.л. зехтин
2 с.л. балсамов оцет 
1 ч.л. риган
сол на вкус

Изплакваме хубаво листенцата фелд и ги отцеждаме.
С белачка за краставици нарязваме корнишоните на тънки ленти. В купа смесваме фелда, краставиците и нарязаната на тънко глава лук.
Запичаме слънчогледовите семки (кедровите ядки) в сух тиган. Поръсваме ги върху салата и добавяме натрошеното сирене и накълцаната мента.
Смесваме зехтина, балсамовия оцет, ригана и солта и заливаме салатата с получения дресинг.  



Коментари

Популярни публикации