Капрезе с печени чушки

Когато се чудите каква салата да приготвите за обяд или вечеря, но ви е писнало от стандартните варианти, просто добавете нещо нетипично в до болка познатата рецепта. Пример за едно такова разнообразяване е тази рецепта за салата Капрезе с печени червени чушки. Червените чушки са великолепни, а когато ги опечем, придобиват чудесен пушен аромат и сочност, която радва сетивата дълго време.


Необходими продукти:
3-4 домата
3-4 червени чушки
1 малка глава червен лук
150 г сирене Моцарела
2 стръка босилек
зехтин, оцет и сол на вкус

Най-лесният начин за печене на чушки в домашни условия (т.е. на закрито) е във фурната. За целта постиламе тава с хартия за печен и поставяме чушките. Печем 15-тина минутки в предварително загрята на 200 градуса фурна, след което обръщаме чушките и печем още 15-тина минутки.
Изпечените чушки поставяме в тенджера и захлупваме, за да се задушат, което ще помогне да премахнем ципата по-лесно. Когато изстинат, ги обелваме и нарязваме по ширина.
Измиваме и нарязваме доматите и червения лук. Подреждаме ги в голяма чиния и добавяме чушките. Накъсваме моцарелата и босилека и ги разпределяме отгоре. Поливаме със зехтин, оцет и овкусяваме със сол.

Коментари

Популярни публикации