Енергийни блокчета

Ако спортувате активно, ако се движите много, ако имате нужда от много енергия - тези енергийни блокчета ще ви набавят енергия по много вкусен начин. Приготвят се много лесно, изключително полезни са и могат да се носят в дамската чанта, в раницата или дори в чантата за лаптоп. Ето какво ни е необходимо, за да ги приготвим:

- Фурми
- Годжи бери
- Сурови бадеми
- Сурови тиквени семки
- Сусамово семе
- Канела
- Какаови зърна

Отстраняваме костилките от фурмите. Блендираме половината бадеми и добавяме канелата и фурмите. Блендираме ги заедно и изсипваме получената смес в купа. В блендера поставяме сушените плодове годжи бери, останалите бадеми, тиквените семки и какаовите зърна. Блендираме и изсипваме съдържанието на блендера в купата. Накрая добавяме сусама и разбъркваме хубаво всичко.
Застиламе правоъгълна тава с хартия за печене. Изсипваме сместа и разпределяме хубаво по цялото дъно. Печем в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 20-30 минути, докато сместа се втвърди.
Оставяме да изстине за 30-тина минути навън, а след това оставяме за 3-4 часа в хладилника.
Нарязваме на блокчета и увиваме всяко блокче във фолио или хартия за печене. Така можем да ги носим удобно навсякъде с нас и да ги хапваме винаги, когато имаме нужда от енергия.



Коментари

Популярни публикации