Прасковен чийзкейк

Най-хубавите десерти са тези, приготвени с пресни плодове. Затова лятото е перфектният момент да се научим да правим всякакви десерти. Ако са и лесни, още по-добре. Този прасковен чийзкейк се приготвя изключително лесно, а неговата очарователна непретенциозност го прави перфектен десерт за делничните летни вечери. В рецептата съм вмъкнала един мой трик за още по-светкавично приготвяне, което пести време и усилия. Готови ли сте за десерт с аромат на сочни праскови, който освен щастие, ще ни донесе и допълнително свободно време, за да му се насладим по-дълго? Да действаме тогава!



Необходими продукти за основата:
220 г бисквити (точно толкова се съдържат в един пакет бисквити Еверест, които са перфектните за целта бисквити, поне според мен)
100 г меко масло

Необходими продукти за крема:
5 сочни праскови
3 с.л. мед
500 г маскарпоне

Натрошаваме бисквитите. Аз използвам блендер, с който става много лесно и бързо.
Добавяме мекото масло и разбъркваме хубаво, докато получим маслена основа.
Аз предпочитам да използвам чашки и стъклени купички в най-различни форми, за да изглежда по-непретенциозно. Поставяме от основата на дъното на чашките и притискаме хубаво, за да се получи плътен блат.
В блендера смесваме нарязаните на дребно праскови и меда. Добавяме маскарпонето и доразбиваме. Благодарение на сочността на прасковите ще получим по-рядка смес, която ще налеем много лесно в чашките.
Наливаме от сместа до половината на всяка чашка/купичка. Подреждаме няколко парченца праскови и доливаме от сместа докато напълним чашките/купичките.
Поставяме чийзкейковете в хладилник, за да се стегнат за няколко часа.

Коментари

Популярни публикации