Пиле с кафяв ориз и домати

Пиле с ориз е класика, която си заслужава да приготвяме поне веднъж месечно. Днес ще ви предложа една нова интерпретация на класиката, в която ще заложим на здравословните качества на кафявия ориз. Той е много по-богат на фибри в сравнение с преработения бял ориз и съдържа манган, който помага на тялото да се бори срещу стреса, а това го прави отлично решение за вечеря след един напрегнат работен ден.  



Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
1 ч. ориз
1 глава лук
2 моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 домат
1/2 ч.л. стрита люта чушка
1 с.л. микс сушени подправки - розмарин, босилек, риган, мащерка
сол на вкус

Нарязваме лука, чушките и морковите на ситно. Задушаваме ги в сгорещен зехтин.
Добавяме стритото люто чушле и пилешките бутчета.
Когато бутчетата придобият златист загар, добавяме нарязаните на много ситно домати и микса сушени подправки. 
Оставяме доматите да се сгъстят и добавяме изплакнатия ориз и солта. 
Наливаме 3 ч. вода и поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печем 30-40 минути, докато оризът се свари. През това време може да се наложи да долеем вода.



Коментари

Популярни публикации