Салата Панцанелла

Тази салата е не просто една от най-свежите и вкусни италиански салати, които съм опитвала, но и чудесен начин да оползотворим стария изсъхнал хляб. В Италия използват хляб чабата, но ние можем да импровизираме с всякакъв по-стар хляб, който ни се намира у дома. Дресингът в салатата ще попие в сухия хляб и ще се получи нещо превъзходно.



Необходими продукти:
2 шепи чери домати
1 обикновени краставица (или 2 корнишона)
3 червени чушки
1 глава червен лук
2 филии стар сух хляб
6-8 стръка пресен босилек
3 с.л. зехтин
1 с.л. балсамов оцет
сол на вкус

Измиваме червените чушки и ги изпичаме на тиган. Поставяме ги в тенджера, затваряме с капак и оставяме за 10-15 минути да се задушат, за да ги обелим по-лесно.
Измиваме чери доматите и краставиците и ги нарязваме.
Нарязваме лука на тънки полумесеци, а хляба на кубчета. Добавяме нарязаните чушки.
Смесваме всичко в купа, добавяме солта, зехтина и балсамовия оцет и разбъркваме хубаво.
Накрая накъсваме измитите листа пресен босилек и поръсваме върху салатата.


Коментари

Популярни публикации