Пролетно минестроне

Минестроне е от този тип манджи, които изглеждат прости на пръв поглед, но съдържат в себе си толкова много съставки и вкусове, че една порция е напълно достатъчна, за да засити глада и да ни донесе малко (около 350 г) хубави емоции.
Друго предимство на тази италианска супа е, че може да се приготвя от различни зеленчуци, комбинирани според индивидуалните предпочитания на всеки, а дребната паста гарантира дълготрайно засищане и плътност на вкуса.
Днес ще приготвим пролетно минестроне, в което ще преобладава зеленият цвят. Към изброените по-долу съставки може да се прибавят аспержи, целина или броколи - колкото повече зеленина, толкова по-добре.

Необходими продукти:
1 голяма глава червен лук
2 тиквички
2 скилидки чесън
1 ч.ч. замразен грах
1 ч.ч. замразен зелен фасул
6-8 пресни картофчета
1/2 ч.ч. дребна паста
1 с.л. микс от сушени подправки - розмарин, мащерка, босилек, майорана, риган
1 връзка пресен магданоз

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в загрят зехтин.
Добавяме нарязаните на ситно тиквички и захлупваме за още 1-2 минутки.
Добавяме накълцания чесън и микса от сушени подправки. Аз лично имам такъв готов микс, но не е задължително да се използва абсолютно същата комбинация - които от изброените подправки ви харесват най-много, тях сложете.
Добавяме граха, зеления фасул, нарязаните на кубчета картофи и сол на вкус и разбъркваме хубаво.
Наливаме 1 литър гореща вода и оставяме да заври.
Когато картофите се сварят, добавяме дребната паста. Може да използваме всякаква по форма дребна паста, фиде или начупени спагети.
Отстраняваме от котлона и добавяме накълцания пресен магданоз.
Сервираме с прясно настърган пармезан.



Коментари

Популярни публикации