Кокосови палачинки

Предлагам ви още една идея за разнообразяване на неделната класика за закуска - кокосови палачинки. Ако обичате аромата на кокос, задължително трябва да я пробвате. Ако пък ги комбинирате с екзотични пресни плодове като манго, ананас или банан, ще получите чудесна лятна закуска, която ще ви зареди с положителни емоции за предстоящата лятна почивка на морето. Но нека оставим мечтите за малко по-късно (докато се наслаждаваме на закуската) и се заемем с приготвянето на това кокосово щастие.



Необходими продукти:
3 яйца
200 г брашно
400 мл кокосово мляко
2 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. олио
1 ч.л. кафява захар
щипка сол

Разбиваме яйцата в голяма купа. Добавяме кокосовото мляко и олиото. Пресяваме брашното и добавяме захарта, солта и кокосовите стърготини. Разбъркваме всички съставки хубаво с бъркалка или миксер (аз лично приготвям палачинките винаги рано сутринта в неделя и за да не събудя съседите, съм се научила да ги бъркам скоростно на ръка, затова, ако и вие ги приготвяте преди 10:00 ч. е хубаво да уважите съня на съседите и да забравите за шумните електроуреди).

Загряваме тигана за палачинки на котлона и изсипваме един черпак от сместа, като разпределяме хубаво по дъното на тигана. След 1-2 минутки обръщаме палачинката от другата страна и печем още толкова.
Когато загребваме всеки следващ черпак от сместа, трябва да разбъркваме хубаво и да загребваме от дъното, за да съберем кокосовите стърготини, които са паднали там.
Накрая сервираме с плодове или сладко по желание. И се унасяме отново в мечти за плаж, море и пиня колада.



Коментари

Популярни публикации