Кексчета със сирене и свинско филе

Пухкави, ароматни и вкусни за похапване по всяко време - това е всичко, което мога да кажа за тези кексчета. За да засиля сгряващия душата ефект на домашно приготвената храна, вместо стандартните кошнички за мъфини, използвах хартия за печене, небрежно постлана върху метални купички за крем карамел. Така приготвени кексчетата са още по-очарователни и приятни за хапване.



Необходими продукти:
2 ч.ч. фино бяло брашно
2 ч.ч. кисело мляко
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
60 г натрошено сирене
60 г нарязано на ситно свинско филе 
2 с.л. зехтин
2 с.л. листенца от прясна мащерка

Разбиваме яйцата в купа и добавяме зехтина и киселото мляко.
В суха купа пресяваме брашното с бакпулвера и солта.
Добавяме листенцата мащерка, натрошеното сирене и нарязаното на ситно свинско филе. Накрая добавяме яйчената смес и разбъркваме леко. Това ще гарантира бухването на кексчетата.
Взимаме 2 листа хартия за печене, сгъваме я на 4 и отделяме общо 8 парчета. Взимаме 8 метални купички за крем карамел и поставяме по едно парче хартия за печене във всяка. Сипваме по 3 лъжички от сместа във всяка купичка и ги поставяме в ниска тавичка за печене.
Поръсваме отгоре с още листенца мащерка.



Печем за 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато кексчетата придобият приятен златист загар.
Изваждаме от формичките и поставяме на метална решетка, докато се охладят.

   

Коментари

Популярни публикации