Тиквени сладки

Обичам тиква и този сезон ще се опитам да я въвлека във всякакви ястия. Ако и вие обичате тиквена крем супа, тиквеник или печена тиква, ще се влюбите и в останалите тиквени храни, които ще смесим, умесим и изпечем.
Няма конкретни пропорции за продуктите, които ще използваме, всичко зависи от вместимостта на "чашата". Използвайте една чаша за тиквата, олиото, захарта и брашното и няма да сгрешите. Подправките са според вкуса, може да пропуснете, намалите или увеличите някоя от тях.  



Необходими продукти:
1 ч. пюре от тиква (изпечена във фурната и намачкана тиква)
1/2 ч. олио
1/2 ч. кафява захар
2 ч. бяло брашно
1/2 ч. пълнозърнесто брашно
3 с.л. мед
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. канела
1 ч.л. сух смлян джинджифил  
1 ч.л. индийско орехче
тиквени семки за украса и кафява захар за поръсване

Смесваме тиквата, олиото и меда в купа. В отделна купа смесваме сухите съставки и ги добавяме към тиквената смес. Месим с помощта на вилица или миксер на ниска степен, докато получим еднородна смес.
Покриваме тава с хартия за печене и с помощта на лъжица оформяме сладки, като се стараем да оставяме повечко разстояние между тях, тъй като в процеса на печене ще увеличат обема си.
Подреждаме върху всяка сладка по 3 тиквени семенца, поръсваме с кафява захар и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минутки или докато сладките покафенеят.


Коментари

Популярни публикации