Крем супа от тиквички

Крем супите са лесни за приготвяне, почти няма вариант да не станат вкусни и са много практични, защото една тенджера може да стигне за 2-3 дни, ако се съхранява в хладилник. Освен това крем супата е перфектно решение за обяд в офиса - пълниш един буркан с 300 мл супа, слагаш шепа крутони в по-малко бурканче или кутийка за подправки и получаваш вкусен и изгоден обяд за работа (стига да имаш хладилник и микровълнова фурна в офиса).

Предлагам ви да пробвате тази много лесна за приготвяне и нискокалорична крем супичка от тиквички, сготвена с едни от любимите ми подправки - куркума и къри. Малко хора знаят, че кърито представлява смес от подправки, които може да бъдат 5, 7 или дори 13 на брой. Най-често в състава му влизат джинджифил, черен пипер, куркума, канела, кардамон, кимион, кориандър, карамфил и индийско орехче. Въпреки, че в моето къри има куркума, аз искам да използвам максимално нейния аромат и цвят и затова ще добавя още малко. И така, да започваме.

Необходими продукти:
3 средни тиквички
2 средни картофа
2 стръка праз лук
600 мл вода
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. къри
1 ч.л. куркума
сол на вкус 

Измиваме хубаво тиквичките и ги нарязваме на колелца, като разрязваме по-големите парчета на половина. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета, а праза - на колелца. Поставяме в тенджера, заливаме с водата и оставяме на котлона да заври. Когато картофите се сварят, овкусяваме с подправките и отстраняваме от котлона. Добавяме предварително стопленото мляко и пасираме до перфектна кремообразна смес. 
Поднасяме с крутони, препечени филийки или сухар.





 

Коментари

Популярни публикации