Фритата с чорисо

Това е една чудесна италианска закуска, разновидност на добре познатия ни омлет, но с добавка на нещо типично испанско, каквото е колбасът чорисо. Той представлява подобен на наденица пикантен колбас, приготвян от свинско месо. Произхожда от Испания и Португалия. Пикантният му вкус идва от червеният пипер, който се добавя в големи количества към месото и му придава специфичен вкус и червеникав цвят. Когато го задушите в зехтина, ще забележите отделянето на червеникави сокове, които са резултат именно от червения пипер.   

Необходими продукти:
1 глава лук
1 червена чушка
4 яйца
6 чери доматчета
80 г чорисо, нарязано на полукръгчета
1 стрък зелен лук
черен пипер и сол на вкус
зехтин за готвене

Приготовление:
Загряваме зехтина в тиган. Нарязваме лука на тънки полумесеци, а чушката на средно дебели парчета. Задушаваме ги в загрятия зехтин под похлупак, за около 4-5 минутки. Добавяме нарязаното чорисо и бъркаме, докато колбасът освободи своите аромати.
Разбиваме яйцата в купичка и овкусяваме с подправките. 
Добавяме зеления лук и нарязаните на две чери доматчета в тигана. Разбъркваме ги хубаво с останалите съставки и изсипваме яйчената смес равномерно върху тях. Похлупваме с капака и оставяме за 10-тина минутки, докато яйцата се сготвят.
Сервираме с препечени филийки и малка порция салата от нарязани на дребни кубчета краставички и доматчета, поръсени със зехтин, балсамов оцет и сол.



Коментари

Популярни публикации