Супа от коприва и лапад

Днес ще си направим една много вкусна и полезна супичка, за да се стоплим в това необичайно студено за месец април време. Ще използваме едни от най-здравословните сезонни продукти, които можем да намерим в момента на пазара, а и сред природата - коприва и лапад.
Копривата е богата на витамин С, желязо, калций и магнезий, а лападът ни осигурява също желязо и хлорофил.

Необходими продукти:
200 гр лапад
200 гр коприва
1/2 ч.ч. ориз
1 морков
1 домат
1 глава лук
1 стрък зелен лук
3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус

Измиваме хубаво копривата и лапада и ги нарязваме на едро. Настъргваме моркова и нарязваме на дребно лука и домата.
Задушаваме лука в предварително нагорещеното олио и добавяме моркова. Задушаваме 1-2 минути, след което добавяме домата, копривата и лапада.
Наливаме вода и оставяме да заври.
Когато заври, добавяме ориза и овкусяваме с подправките.
Когато оризът се свари, добавяме нарязания на тънки колелца зелен лук и отстраняваме от котлона.
Сервираме по желание с лъжичка кисело мляко.




Коментари

Популярни публикации