Постни пълнени чушки с ориз и стафиди

Червените чушки са един от най-добрите източници на витамин С. Това заедно с леко сладкия им вкус ги прави един от любимите ми продукти в кухнята. Днес ще приготвим една лесна, бърза и здравословна рецепта, която е превъзходна алтернатива на традиционните пълнени чушки с кайма и ориз и е много подходяща за всички, които постят или са отказали месото.

Необходими продукти:
8 едри червени чушки
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
1 шепа стафиди
1 шепа пресен магданоз
3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус

Измиваме чушките, отрязваме дръжките и почистваме хубаво вътрешността от семето.
Нарязваме на ситно лука и моркова. Задушаваме ги в предварително загрято олио, докато омекнат. Добавяме ориза, 1/2 ч.ч. вода и задушаваме 2-3 минути. Махаме от котлона и добавяме стафидите. Овкусяваме със солта и черния пипер.
Пълним чушките със сместа и ги подреждаме в тавичка.
Аз винаги приготвям повече смес, затова я изсипвам в тавичката при чушките, заедно с 2 ч.ч. вода и слагам да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато оризът се свари - 20-30 минутки.
Чушките се сервират с "гарнитура" от оризчето и няколко листенца магданоз за разкош. :)


Коментари

Популярни публикации