Кифлички с наденички

Това е поредната много лесна и бърза рецепта за вкусно печиво, което може да поднесете на трапезата за закуска, като мезе за биричка или да занесете на домакините, когато отивате на гости. Отнема приблизително 40 минути, а броят на съставките е изненадващо малък, имайки предвид богатия вкус и аромат, които ще получим.

Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
16 дребни наденички/кренвирши
2 глави лук
1 с.л. едрозърнеста горчица
70 г. доматено пюре
2 с.л. олио
1 яйце
2 с.л. сусам
сол и черен пипер на вкус

Нарязваме лука на много тънки лентички. Загряваме олиото в широк тиган и задушаваме лука. Когато омекне, добавяме горчицата, доматеното пюре и 70 мл. вода. Овкусяваме и задушаваме за 2-3 минути, докато получим гъста смес за плънката на кифличките.

Поставяме бутер тестото върху набрашнена повърхност и го разточваме, докато стане поне наполовина по-тънко. С нож разрязваме тестото по диагонал, след което разполовяваме всеки един от получените триъгълника. Целта е да имаме накрая 16 приблизително равнобедрени триъгълника.

Намазваме всеки един от триъгълниците с плънката и поставяме наденичка по дължината на най-дългата страна. Навиваме към върха и подпъхваме двата края от двете страни. Подреждаме кифличките върху покрита с хартия за печене тавичка.

Разбиваме яйцето и намазваме отгоре кифличките, след което поръсваме със сусам. Може да използваме по избор слънчогледово или маково семе.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минутки.



Коментари

Популярни публикации