Щастлив сладкиш с грозде

Есента е сезон, който ни дава толкова много прекрасни продукти, кухните ни започват да ухаят на канела, печена тиква с мед, печени кестени и орехи, карамелизирани ябълки...списъкът с разкошотии няма край.
Неделните следобеди са чудесни и изключително зареждащи, когато се събираме с близки на кафе и ароматен сладкиш. Днес ще приготвим един превъзходен, много сочен и вкусен сладкиш с един от даровете на сезона - след виното, това ми е най-любимия начин за консумация на грозде :)


Какво ни трябва: 
2 яйца
200 гр. кафява захар
400 гр. кисело мляко
400 гр. брашно
50 мл. олио
1 пакетче бакпулвер
½ ч.л. канела
200 гр. грозде – зелено и червено

Разбиваме яйчицата със захарта. Добавяме киселото мляко, олиото, пресятото с бакпулвера брашно и канелата.
Намазваме тавичката с олио и поръсваме с брашънце. Изсипваме сместа и подреждаме отгоре зрънцата зелено и червено грозде.
Печем в загрята на 200 градуса фурна - около 20-тина минути, но най-добре е да се проверява след 15-тата минута с клечка за зъби.
Когато клечката стане суха и няма залепнало по нея тесто, изваждаме сладкиша и го завиваме с кърпа, докато изстине. Гроздовите зърна ще придадат чудесна сочност на сладкиша, а канелата ще ви накара да се почувствате щастливи и спокойни, като малки деца. Да ви е сладко! :)  




Коментари

Популярни публикации