Чийзкейк с боровинки и пресни ягоди


Утре съм на погача на една малка принцеса и тъй като традицията повелява да се носят сладки неща, за да е сладък живота на детето, аз приготвих чийзкейк с пресни ягодки.
Чийзкейкът се приготвя много бързо и лесно, но същевременно с това е изключително приятен и лек на вкус. Достатъчно кокетен за специално женско парти и покрит с вкусни плодове за свежо пролетно настроение.  

Необходими продукти:
220 гр. чаени бисквити с орехи
150 гр. краве масло
320 гр. сладко от боровинки
375 гр. крема сирене
290 гр. заквасена сметана
500 гр. пресни ягоди

Взимаме един пакет български чаени бисквити с орехи. Може да използваме всякакви други аромати и вкусове, с какао или лешници, според вкуса на всеки. Аз предпочитам с орехи, защото са много ароматни и полезни. 


Натрошаваме бисквитите на много ситно. Смесваме размекнатото на стайна температура масло и го смесваме с бисквитите, докато попие хубаво. Най-бързо става, ако се меси с ръце, защото от тяхната топлина маслото се нагрява допълнително и попива още по-добре в трохите. Покриваме хубаво с намаслените бисквити дъното на стъклена тавичка за печене (йена глас) или друг подходящ плитък стъклен съд. Целта е да се виждат хубаво слоевете, които ще получим.


Разбиваме с миксер на ниска скорост крема сиренето и сметаната. Покриваме бисквитения блат с половината от получената смес.
Измиване и нарязваме по дължина ягодките. Подреждаме ги плътно една до друга върху сметановия слой и ги покриваме с останалата част от сметановата смес.



Накрая покриваме с боровинковото сладко.



Обожавам начина, по който се съчетават соления и сладкия вкус на този десерт. Може да бъде приготвен с рикота или маскарпоне, което е оригиналната съставка за този десерт или с крема сирене или извара, в случай, че искаме да се насладим на изтънчен десерт с по-малко разходи. 
Готова съм за перфектно женско парти, сладки приказки и орисване на малката принцеса.  

Коментари

Популярни публикации