Омлет с тиквички и свежа салата


Омлетът е класика, когато става въпрос за закуска, а когато е неделя и навън вали, ти се ще да се поглезиш с нещо по-така, което да ти повдигне настроението. Обикновено в неделя ми е най-експериментаторско и днес реших да импровизирам с една рецепта за омлет, която гледах наскоро по 24 Kitchen, но така и не запомних точните й съставки. Затова отварям хладилника и ще използвам каквото имам + малко въображение.

Необходими продукти:
3 яйца
1 средно голяма тиквичка
2 печени червени чушки
1 средно голяма глава лук
2 с.л. прясно мляко
50 гр. сирене
2 филии хляб
4 с.л. олио
шепа свежа рукола и бейби спанак
сол и черен пипер на вкус

Запържваме лука в загрятото олио. Добавяме ситно нарязаната тиквичка и пържим 10-тина минутки. Добавяме нарязаната на ситно червена чушка. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме яйцата и ги смесваме със сиренето и млякото. Изсипваме в тигана равномерно, така че да покрие хубаво зеленчуците. Намаляваме котлона и захлупваме за около 15-тина минутки докато се запече хубаво отгоре.
Препичаме филийките. Слагаме върху всяка филийка рукола и бейби спанак и поръсваме с малко зехтин. Отрязваме парче от омлета и поставяме върху прясната салата.





   

Коментари

Популярни публикации