Пълнено хлебче със сирене и зеленина


Има рецепти, които освен, че са много вкусни, се приготвят много бързо. Така след тежък работен ден, имаш шанс да изненадаш близките с нещо оригинално, вкусно и здравословно.

Необходими продукти:
1 хляб (500 гр.)
3 стръка пресен чесън
3 стръка пресен лук
8 чери доматчета
3 клонки пресен риган
10 стръкчета магданоз
10 черни маслинки, обезкостени
150 гр. сирене чедър (става с всякакво друго сирене или кашкавал по избор)
40 гр. масло
зехтин
черен пипер на вкус

Нарязваме горната част на хлебчето на квадратчета почти до долната кора. Нарязваме маслото на малки парченца и ги поставяме между оформените квадратчетата, така че да покрият хубаво прорезите и да попие в хлебчето, за да стане сочно и ароматно.
Накълцваме магданоза, пресните лук, чесън и риган и маслинките. Нарязваме чери доматчетата на шайби, а сиренето се нарязва или настъргва (кашкавал) на ситно.
Всичко това се нарежда между оформените в хляба квадратчета, така че да се запълни хубаво пространството между тях. Поливаме отгоре със зехтин и увиваме стегнато хлебчето в алуминиево фолио.
Печем в предварително загрята на 200°С фурна за около половин час. След половин час разкъсваме фолиото отгоре и печем още малко според това, колко твърда коричка предпочитаме.
При сервиране се нарязва на филийки и се яде с прибори (за по-софистицираните), но много по-забавно е ако сте се събрали по-голяма компания, да чупите с пръсти директно от все още топлото и ухаещо на подправки хлебче.

Коментари

Популярни публикации