Индийска супа с нахут и зелен боб



Слънцето ни поглези днес с лъчите си и ни накара да помечтаем за пролетта, но на мен не ми беше достатъчно, затова реших да се пренеса в някоя екзотична и гореща дестинация, ако не тялом, то поне духом и най-вече сетивно. Паля ароматна пръчка и пускам котлона.

Необходими продукти:
500 гр. нахут от консерва
200 гр. зелен боб от консерва
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 средно големи моркова
1 литър зеленчуков бульон
1 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. стрито чили
1 ч.л. куркума
1 ч.л. индийско къри
1ч.л. кимион
сол на вкус
черен пипер
олио

Покрива се дъното на средно голяма тенджера с олио и се запържват последователно лукът, чесънът и морковите, нарязани на ситно. Добавят се подправките и се изсипва зеленчуковия бульон. Оставя се да поври 10-тина минути, докато се сварят морковите. Добавят се нахутът и зеления боб. Котлонът се намаля и се оставя да покъкри още 5 минутки.

Коментари

Популярни публикации