Тиква и червено цвекло на фурна с ароматни билки, нахут и авокадо
Това ястие е чудесен начин да използваме два от най-актуалните за сезона продукта - тиква и червено цвекло. Ще им придадем невероятно апетитен аромат с помощта на няколко стръка мащерка, листенца салвия и скилидки чесън. А в комбинация с нахут и авокадо ще получим едно интересно фюжън ястие, което може да се мери с кулинарните предложения в модерните ресторанти из града.
Загряваме фурната на 180 градуса.
В широка тава смесваме тиквата, червеното цвекло, намачкания чесън, зехтина, мащерката, салвията и солта. Печем за 20-тина минутки или докато тиквата се изпече. Червеното цвекло може да остане малко по-твърдо, но това ще разнообрази текстурата на ястието.
В сух тиган запичаме тиквеното семе, докато се надуе и разпука.
Отстраняваме мащерката и салвията и пресипваме печеното ястие в широка купа. Добавяме нахута и нарязаното на кубчета авокадо. Накрая поръсваме с тиквеното семе и малко зехтин и черен пипер на вкус.
Необходими продукти:
1/2 тиква, обелена и нарязана на кубчета
1 глава червено цвекло, обелено и нарязано на кубчета
4 скилидки чесън, смачкани
2 ч.ч. сварен нахут
1 авокадо
1 шепа тиквено семе
4-5 стръка мащерка
4-5 листа салвия
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Загряваме фурната на 180 градуса.
В широка тава смесваме тиквата, червеното цвекло, намачкания чесън, зехтина, мащерката, салвията и солта. Печем за 20-тина минутки или докато тиквата се изпече. Червеното цвекло може да остане малко по-твърдо, но това ще разнообрази текстурата на ястието.
В сух тиган запичаме тиквеното семе, докато се надуе и разпука.
Отстраняваме мащерката и салвията и пресипваме печеното ястие в широка купа. Добавяме нахута и нарязаното на кубчета авокадо. Накрая поръсваме с тиквеното семе и малко зехтин и черен пипер на вкус.
Коментари
Публикуване на коментар