Домашни солети с брашно от спелта и сирене
Синът ми обожава да гризе солети и често му купувам подходящи за неговата възраст, но реших да му приготвя и аз у дома нещо също толкова апетитно. Тези солетки са много лесни за направа и се превърнаха в любимо лакомство между храненията. Ето какво е необходимо, за да ги приготвите у дома:
Загряваме фурната на 180 градуса.
Покриваме широка тава с хартия за печене.
В купа смесваме брашното и бакпулвера. Добавяме сиренето, разбитото яйце, зехтина и водата. Омесваме тесто и го разточваме. Режем тънки ленти и ги усукваме, за да им придадем интересен вид. Подреждаме ги в тавата и печем за 10-15 минутки.
По желание може да добавите чубрица, риган, ким, сусам или друго според вкуса на децата.
Необходими продукти:
300 г брашно от спелта
1 с.л. бакпулвер
1 ч.ч. ситно натрошено сирене
1 яйце
1 с.л. зехтин
80 мл студена вода
бяло брашно за поръсване
Загряваме фурната на 180 градуса.
Покриваме широка тава с хартия за печене.
В купа смесваме брашното и бакпулвера. Добавяме сиренето, разбитото яйце, зехтина и водата. Омесваме тесто и го разточваме. Режем тънки ленти и ги усукваме, за да им придадем интересен вид. Подреждаме ги в тавата и печем за 10-15 минутки.
По желание може да добавите чубрица, риган, ким, сусам или друго според вкуса на децата.
Коментари
Публикуване на коментар